tisdag 11 februari 2014

Det där....

.....med dieter!
Ett känsligt ämne i vår familj, av förklariga skäl.
Men nu måste jag förändra något! Jag känner inte igen min kropp, jag har ont i ryggen (japp sitter för mycket), är trött mer än vanligt, min hy är helt ur balans och mitt humör pendlar upp och ner snabbare än snabbast.
Då jag inte är kan banta är liksom en nykter alkolist (min egna liknelse) vad det gäller banting. Så måste jag hitta min väg...Jag har läst på, funderat, letat träningstips och provat mig fram och kommit fram till följande
Vitt mjöl, socker, bröd, pasta, potatis och ris gör min kropp svullen och mitt blodsocker får spatt.
Då min "fettpanik" sitter i, så tvivlar jag på att lchf passar mig helt och hållet...
Men efter vår 2 veckors semester då vågen pekade uppåt, bestämde jag mig för att testa - lchf.
Vet du - på 2 veckor har jag gått ner 0,8 kg! Kanske inte wowreslutat men ett reslutat som var helt ok för mig.
Fördelar förutom detta:
Jag är mätt länge
Mycket piggare
Har mycket litet sockerberoende
Min hy är sååå mycket finare
Ja, du förstår jag är fast =)

Jag har valt att modifera LCHF så det passar mig och så länge jag mår bra och jag når de mål jag satt upp, då kommer jag fortsätta!

Förutom att ändra kosten så har jag lagt till styrketräning (2 luncher som bäst/v), pw 1-3 ggr (1 h/gång) i väntan på att det blir ljusare och jag kan börja löpträna. Jag har ju anmält mig till tjejmilen så jag måste ju träna =)

Har du gjort någon förändring eller satt några personliga mål under 2014?
För mycket av det goda kan vara helt fanastiskt!
Men nu är det nya tider =)

Kram
A

1 kommentar:

Helena sa...

Du, bantning funkar inte. Dar jag jobbar (en folkhalso forsknings organisation) har vi forskat mycket i bantning, och det fungerar inte. Vad som fungerar ar att du kollar kalorier, ater mindre portioner, och att du motionerar mycket, varje dag. Om du kan promenera 30-40 minuter varje dag, eller cykla, springa osv. sa ar det battre for kroppen an att banta. Vad du masta akta dig for ar socker och salt, som finns i allt. De ar bada helt farliga for kroppen. Sa at gronsaker, fisk o kott om du maste men bara 3 dagar i veckan, och at ofta. Du kan ata sota saker, men valdigt lite och kolla pa allt du ater vad det innehaller. Yoghurt, en lite burk, innehaller hela din dagliga portion av socker! (8g!). Var forsiktig med din mat.