söndag 12 maj 2013

Årets....

.....första rabarberpaj!
I torsdag så var det dags för oss att äta vårens och årets första rabarberpaj, älskar rabarberpaj!
Denna gång provade jag recept ur boken "Tofvehult - drömmen om ett kafe". Ack så söt men ljuvligt krispig och god!

Tänkt att kanske även du blir sugen så här kommer receptet!
Deg till en paj,
3 dl socker
2 dl vetemjöl
1 dl havregryn
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
1 nypa kardemumma
1 ägg
100 g smält smör

Fyllning,
500 g rabarber

Gör så här,
Sätt ugnen på 200 grader. Blanda alla torra ingredienser,, knäck i ägget och rör om. Lägg i rabarbern i en pajform och strö över smulblandningen. Strila det smälta smöret över. Grädda i mitten av ugnen i 30-40 min tills pajskalet fått en fin, gyllenbrun färg.

Kram
A

7 kommentarer:

HannasHörna sa...

Hej!!

VAd gott. Våra rabarber är också så stora så det nog går att göra en paj...

HA en fin dag!

n o r d i n g å r d e n sa...

Hallå, mmmm va gott detta såg ut och vilken kök som skymtar i bakgrunden, på inte tal om badrummet där i högerkanten.... Mari :)

Life's Silverlining and I sa...

Rabarberpaj som är sååå gott!! Kram Nilla

trollmor sa...

Hos oss har rabarbern precis kommit upp ur jorden . Längtar så efter rabarber. Kakan såg väldigt mummsig ut.

Ekenäsliv sa...

Hallå där!!
Såg om ditt reportage på Lottas FB sida och blev ju nyfiken att kika in på din blogg :-)
En dreamman/handyman är mycket bra att ha, har en sån jag med;-)
Vi renoverar ett hus och jag bloggar om det på Ekenäsliv om du vill kika in!
Jag kikar in igen!
Kram Anna

Torparlycka sa...

Tack för era fina kommentarer, blir så glad!
Kram
A

Helena sa...

mmmm rabarber. Gjorde en paj sjalv forra veckan, vanlig paj deg, men jag kokade rabarberna med lite socker och applen forst, och hallde det i paj formen, och sedan bakade det i ugnen. Blev bra!