måndag 3 maj 2010

Årets första rabarberpaj!

Sol ute sol inne sol i sinne! Sol hela dagen igår - me love!Och så grädden på moset så var de första rabarberna redo att skördas, härligt!
Klart det blev en rabarerpaj, provade ett nytt recept....ur boken "Tovehult".

Här nedan följer receptet:
Deg till en paj:
3 dl socker
2 dl vetemjöl
1 dl havregryn
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
1 nypa malen kardemumma
1 ägg
100 g smält smör

Fyllning:
500g rabarber

Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader. Blanda all torra ingredienser, knäck i ägget och rör om. Lägg fyllningen i en pajform och strö över smulblandningen. Strila det smälta smöret över. Grädda i mitten av ugnen 30-40 minuter tills pajskalet fått en fin gyllenbrun färg.

Jag som älskar paj, gjorde dubblesats av pajdegen, dock ingen helt lyckad ide!
Pajdegen spred sig i hela ugnen.....
Tips: Ta ngt mindre socker, i min smak så blev denna paj lite för söt.....men underbart knäckig!
Lycka till!

Kram
A

Inga kommentarer: