måndag 23 maj 2011

Ett hett tips!

Måste bara få dela med mig av detta härliga tårtrecpet!
Kanske ett tips inför Morsdag ( som är på söndag)

Hjärtegrynstårta

Bild och recept lånade från Recept.nu
Ingredienser
2 st sockerkaksbottnar1 st marängbottenFyllning och dekor8 dl grädde2 tsk vaniljsocker5 msk chokladpulver exempelvis O’boy1 tsk strösocker1 dl blåbär, frystaDekoration200 g blockchoklad till hjärtanHjärtformat strössel
Sätt ihop den här tårtan max en timme innan den ska ätas, annars kan marängen bli seg och grädden prickig. Tårtan blir bäst med frysta blåbär, men kan också göras med färska blåbär. Då mosar man lite bär med en gaffel för att få fram saft att färga med.

Tina frysta blåbär
Tina blåbären i ett durkslag över en skål ett par timmar innan tårtan ska göras, spara saften!

Hjärtan
Hjärtegrynstårtan är enkel att göra, men ser riktigt proffsig ut tack vare de spritsade hjärtana. Gör så här: Börja med den undre spetsen och avbryt inte förrän du kommit runt och korsat den. Innan hjärtana lossas från smörpapperet skärs överflödig choklad runt spetsen bort.

Gör så här

1. Hjärtan i choklad
Smält blockchokladen och spritsa ett 40-tal hjärtan på några smörpapper som ligger på styva, flyttbara underlag.
2. Ställ svalt.
3. Fyllning
Gör chokladgrädden. Vispa 3 deciliter grädde med vaniljsockret och chokladpulvret. Vispa hårt.
4. Häll 5 deciliter grädde i en annan bunke.
5. Tillsätt 1 tesked socker och vispa den tjock.
6. Tårta
Lägg en sockerkaksbotten på tårtfatet.
7. Bred lite sockergrädde över.
8. Fördela blåbären ovanpå.
9. Lägg marängbottnen ovanpå och bred ut chokladgrädden.
10. Lägg på den andra sockerkaksbottnen.
11. Blanda lite av den avrunna blåbärssaften med den vispade grädden som är kvar. Blanda i mer saft, lite åt gången, tills du tycker att färgen är fin.
12. Torka av allt kladd runtom tårtan.
13. Bred den lila grädden över tårtan eller spritsa den och jämna ut den med en lång spatel.
14. Dekorera med strössel och chokladhjärtan.
LYCKA TILL!


Inga kommentarer: